Parkanlegg:

Beplantning, adkomst, murer

Eiendommen vil bli parkmessig opparbeidet, der frodige planter og vintergrønn vegetasjon vil danne en myk ramme rundt byggenes stramme arkitektur. Parkanlegget skal drives av sameiet. 

Vi har valgt å belegge gårdsplassen med brostein, og interne adkomster til leilig­hetene med asfalt og kantstein i naturlig grå granitt. Samme type granitt vil gå igjen i alle utvendige stein-elementer, det være seg portstolper, steinsatte uteplasser, trapper eller murer. Gangarealene blir godt belyst av lave lamper og rammes inn av bed med rododendron, som alltid imponerer med sin tidlige blomsterprakt.

Rundt de private hagene plantes lave vintergrønne barlind-hekker, mens det i tomtegrensene anlegges hekk av mer hurtigvoksende tuja smaragd. 

Det blir også innslag av syriner og duftende sjasminer. Privat inngjerdet felles hvile- og lekeareal nordøst på tomten blir opparbeidet med singlet gangsti, koselig benk og et klassisk blomsterbed.

Terrasser:

Lune og solrike uteplasser

De private uteplassene ligger solrikt med fjordutsikt mot syd og Holmenkollåsen mot vest. Alle leilighetene har sydvendte terrasser med god plass til bord og sittegrupper og direkte utgang fra kjøkken og stue.

Hageleilighetene har i tillegg enda en terrasse som henvender seg mot vest, i tilknytning til hage, mens toppleilighetene i 2. etasje har en balkong ut fra biblioteket/TV-stue på denne siden av huset.

Sikkerhet

Innkjøringen vil ha automatisk port med nøkkelkort og nummer- gjenkjenning. Ved porten og inngangsdørene etableres callinganlegg som kan betjenes fra leilighetene med video, slik at man kan se hvem man slipper inn.

Eiendommen vil i sin helhet være inngjerdet og i nabogrensene dekkes gjerdene av vintergrønne hekker, slik at boligene og uteplas- sene blir private, trygge og godt skjermet. 

Utomhusplan

Garasjeanlegg:

Parkering og boder

Leilighetene har parkering i felles underjordisk garasje med direkte adkomst via heis. Hver leilighet får en egen romslig dobbelgarasje på ca 33m2 med lading for el-bil og hver sin romslige bod. Det er heiser fra parkeringsanlegget direkte opp til leilighetene. Innvendig garasjedør til privat garasje kan monteres som tilvalg. Nedkjøringsrampen til parkeringsanlegget får elektriske varmekabler og blir belagt med asfalt.

Vegger i nedkjøringsrampen kles i granitt med matchende overflate til øvrige granittelementer i prosjektet.

Som tilvalg kan det leveres privat garasjeport til hver dobbeltgarasje. 

Gjesteparkering er praktisk anlagt utendørs i direkte tilknytning til adkomsten og den brosteinsbelagte gårdsplassen.