Tidløs kvalitet:

De gode valgene

Mange store og små valg vil i sum gi et resultat som består av synlige kvaliteter, materialer og overflater som man straks ser og liker, men også i usynlige kvaliteter, praktiske og bruksmessige egenskaper som først kommer til syne etter at boligen er tatt i bruk. 

Det er investert mye tid og ressurser i å finne optimale romløsninger og tidløse, eksklusive materialer. 

Vi har valgt overflater i en fargepalett basert på jordfarger. Dette for å gi en perfekt, nøytral bakgrunn for spennende fargevalg og innredning etter eiernes individuelle smak.

Utvendige flater:

Naturmaterialer

På fasadene har vi valgt eksklusiv tegl fra den danske produsenten Randers. Randers Ultima 150 er en engobert bløtstrøken murstein i et langt og smalt format. Det lange formatet fremhever byggenes horisontale linjer, og naturlige variasjoner i hver enkelt stein med mindre krumninger og litt ulik overflate, skaper et unikt uttrykk i det ferdige murverket. 

Fasadene preges av store glassflater med mørke aluminiumsprofiler. Dette gir en spennende kontrast til murverket. Aluminium muliggjør slanke og samtidig sterke bærestrukturer, som dekker de høyeste krav til design, sikkerhet og energieffektivitet. En flott detalj er at de store glassflatene har limte hjørner.

Terrasser og inngangspartier belegges med store, flotte granittfliser (60×60), og forstøtningsmurer, stolper og kanter leveres i matchende granitt. Gårdsplassen er belagt med klassisk brostein.

Gulv, dører, listverk, mm:

Eksklusive detaljer

Alle rom unntatt våtrommene får vakre eikegulv. Soar Duo Natur er et enstavs eikegulv med brede bord. Gulvet er oljet for å bevare eiketreets gode følelse og naturlige utseende. Gulvet egner seg godt til gulvvarme og er enkelt å vedlikeholde. Gulvet kan velges i mange farger og avslutninger, og finnes også i enda større bredder.

Det leveres solide snekkerbygde heltre dører i 230 cm høyde, bygget og malt ihht. arkitektens spesifikasjoner. Se skisse i Teknisk informasjon.. Vinduer får en stilren avslutning uten utforinger i tre. Vindusrutene er rammet inn av smale, mørke aluminiumsprofiler og vinduskarmene vil bli stensatte for varighet, brukervennlighet og ikke minst en vakker avslutning.

Overgang mellom vegg og himling utføres listfritt og innkassing av tekniske føringer m.m., vil begrenses til et minimum i detaljprosjekteringsfasen.

Det leveres innfelte el-støpsler i spesiallagde fotlister, produsert ihht. arkitektens spesifikasjoner.

Oppvarming, lys og ventilasjon:

Energi, komfort og belysning

Leilighetene blir behagelig oppvarmet av vannbåren gulvvarme i alle beboelsesrom. Badene får enten elektriske varmekabler eller vannbåren varme i gulvene. En gedigen åpen gasspeis gir en lun og koselig atmosfære i stuen – helt uten bæring av ved eller tunge gassbeholdere. Tilførsel av gass kommer fra en nedgravet felles tank med automatisk varsling til leverandør når påfylling nærmer seg.

Det etableres sirkulerende varmtvann, som reduserer tiden fra man åpner kranen, til vannet er varmt. Fasader mot sydøst og sydvest utstyres med screens for å skjerme mot sollyset og redusere oppvarming på varme dager. Det installeres dessuten balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Det er utarbeidet en egen belysningsplan for leilighetene, med bla. utstrakt bruk av svært eksklusive downlights – Diro ST OK i stue, spisestue og kjøkken, Sense S68R i øvrige rom og Fision Fixed 5 celler over uteplasser.

Det er lagt vekt på god lydisolering mellom leilighetene med tunge etasjeskiller, 40 mm trinnlydsplater under flytende påstøp i alle gulv, fleksibelt opphengt og isolert himling mellom etasjene, tung mineralsk isolasjon i innervegger, isolerte avløp, mm. Bak gipsplatene i alle innervegger monteres trefiberplater, som i tillegg til akustiske egenskaper gir godt feste og full fleksibilitet i oppheng og plassering av bilder og innredning.

Under bebyggelsen ligger et privat garasjeanlegg med varmekabler i nedkjørings- rampen. Her er det doble garasjer og romslige boder til alle leilighetene, samt heiser opp til leilighetenes inngangsdører.

Det installeres callingsystem koblet til hovedport og hovedinnganger på bakkeplan.

Oppholdsrom:

Åpne løsninger

Det lagt vekt på store generøse romopplevelser der stue, spisestue og kjøkken danner en romslig enhet med sol og utsyn. Vinduene går fra gulv til tak og skyvedør- ene gjør overgangen mellom inne og ute sømløs. Med åpne skyvedører vil man nesten føle at man er ute selv når man er inne, og fra uteplassen er veien til kjøkkenet kort.

Generøs takhøyde bidrar til den luftige romfølelsen, og flere av leilighetene har hele tre meter takhøyde i de sosiale rommene.

I det store oppholdsrommet blir det montert en flott spesialdesignet gasspeis uten glass, med innsyn fra tre kanter, slik at man kan få gleden av åpen ild uten at det blir alt for varmt. Og selvsagt uten bæring av ved eller tunge gassbeholdere.

TV-stuen/biblioteket som alternativt kan benyttes som soverom eller gjesteværelse, har skyvedør ut til en vestvendt mark- terrasse eller balkong. Her kan man trekke seg tilbake når man ønsker fred og ro eller vil nyte en stille aftenstund.

Kjøkken:

Når kun det beste er godt nok

Kjøkkeninnredningen leveres av Kvänum, en leverandør som utmerker seg med et klassisk, tidløst design og produkter av spesielt utvalgte materialer. Stammene er ekstra solide, og skuffene er av massiv eik. Kvänums filosofi er enkel: Det eneste som duger er ekte vare – det være seg kjøkken, bad eller oppbevaring.

Vi har valgt innredning av typen Lindø Art Fenix med praktisk og lettstelt Caesarstone Piatra Grey 20 mm benkeplate og Miele hvitevarer av høy kvalitet, med blant annet 80 cm bred induksjonskoketopp og stekeovn med pyrolyse.

Ventilasjon er integrert i induksjonskoketoppen med innsug nede i benken slik at systemet er helt usynlig både under bruk og ellers. Kjøkkenet leveres med kjøle- skap i full høyde og mulighet for ytterlige ett kjøl/fryseskap.

Kjøkkeninnredningen i disse leilighetene vil tilfredsstille de fleste, men det er selvsagt opp til den enkelte gjennom tilvalg, å skreddersy innredningen i tråd med individuelle ønsker og behov. Innredningen kan spesialtilpasses med en lang rekke forskjellige design, farger, overflater og tilbehør.

Soveromsavdeling:

Soverom, ensuite bad og garderobe

Soverommene har egne tilhørende bad og ligger skjermet fra de sosiale arealene med adkomst direkte fra entréen og ikke via kjøkken og stuer. Dette gir større fleksibilitet ved selskapelighet når noen ønske å trekke seg tilbake. Flere av leilighetene har romslige omkledningsrom i tilknytning til hovedsoverommet.

Vaskerommet er praktisk plassert nær inngangsdør og soveromsavdeling, og separat wc-rom har skjermet adkomst fra entré.

Leilighetene leveres i utgangspunktet med to soverom, men bibliotek/TV-stue kan om ønskelig anvendes som et tredje soverom eller som gjesteværelse. Særlig i B- og D-leilighetene der rommet har adkomst via entré, ligger det godt til rette for dette. I D-leilighetene kan også rommet med enkle grep integreres i husets soveromsavdeling.

I A- og C-leilighetene er det lagt opp til romslige omkledningsrom. I D-leilighetene er det lagt opp til romslig garderobeplass i gangen mellom bad og soverom, og i B-leilighetene er det valgt en alternativ løsning med mulighet for garderobe integrert i soverommene.

Leilighetene leveres uten innbygde garderobeløsninger, men det er medtatt opplegg for etablering av belysning i garderobeskap, og spesialtilpassete garderober kan selvsagt leveres som en del av tilvalgsprosessen, eksempelvis fra Kvänum, som vil innkalle til egne tilvalgsmøter.

Våtrom:

Romslige bad og vakre fliser

Hovedbadet utstyres med innbygget badekar, underlimt i komposittplate eller tilpasset flis, iht. arkitektens spesifikasjoner. Gulv og vegger kles med store eksklusive Caesar Portraits fliser i format 120×60. Vindusutforinger utføres i samme type flis.

Det er valgt kvalitetsarmaturer fra Dornbracht med bla. rainshower dusjhode og stående armatur på badekarets kant. Servantskapene snekkerbygges iht. tegninger fra arkitekt.

Gulv og vegger i øvrige våtrom kles med Caesar Portraits fliser i store eksklusive formater. Gjestetoilett får parkettgulv som i beboelsesrom.